НОВИНИ

Един от най-изтъкнатите онколози у нас проф.Иван Черноземски празнува юбилей

85-годишен юбилей на един от най-изтъкнатите онколози у нас отбелязаха в Онкологичната болница в София. Проф. Иван Черноземски има огромен принос в развитието на онколечението и водеща роля в организацията на националната онкологична мрежа у нас. Той е бил министър на здравеопазването и национален консултант по онкология.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
21:30, 20.02.2018
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Цветя за професора. Оставил наистина топли спомени у колегите си. Постигнал много в изследванията на нови противотуморни лекарства, предал знанията си на следващото поколение специалисти.

Д-р Тотко Найденов: Той е учител на десетки онколози в България и без него онкологията нямаше да изглежда така, както изглежда в момента.

Наричат го емблемата на съвременната българска онкология. Открил е няколко туморни щама, но сам определя като своето най-голямо постижение лекарите и специалистите, в които е повярвал и които е подкрепил през годините. Много от тях го почетоха на празника му днес.

Проф. д-р Иван Черноземски: Аз като гледам колко приятели има, колко колеги, колко искрена любов между колеги и приятели, ми е наистина един вълнуващ ден.

Учен, лекар и общественик. Името на проф. Черноземски завинаги ще се свързва с професионализъм и отдаденост към медицинската наука.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж се барикарида у дома си в село Орешник
Мъж се барикарида у дома си в село Орешник
Президентът Радев връчи висши държавни отличия на шестима утвърдени учени
Президентът Радев връчи висши държавни отличия на шестима утвърдени учени