Политиките на Съединените щати и Франция, заедно със зимните олимпийски игри в Южна Корея и Сетовното по футбол в Русия - това ще са сред основните фактори, които ще определят света през 2018-та. Тази прогноза изрази консултиращият редактор на списание Икономист Джон Андрюс по време на гала вечеря в София.

© БТА

Специални гости бяха българският еврокомисар Мария Габриел и министърът на Европредседателството Лиляна Павлова. Те отново напомниха важните за България и ЕС предизвикателства, които трябва да бъдат решени, а именно - европейския бюджет, увеличаването на сигурността и политиката на обединени действия.

Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и общество: Информационните технологии трябва да носят полза на икономиката, днес повече от 30% от икономическият ръст се дължи на информационните и комуникационни технологии, Европейският съюз обаче изостава.
Лиляна Павлова, министър на европредседателство: Вярваме, че Европа повече от всякога се нуждае от повече стабилност и повече единство. Във всичко това, което предстои пред нас, решенията които трябва да вземем за живота на тези повече от 500 млн. европейски граждани