НОВИНИ

Програма "Алеко" за млади предприемачи

Европейската комисия одобри първата изцяло българска програма. Тя се нарича "Алеко" и е предложена от евродепутата Андрей Новаков. Програмата ще започне работа от началото на 2017 година и целта й е да осигури пътуване за обмяна на опит на млади предприемачи от Европейския съюз, включително български.

програма алеко млади предприемачи
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 29.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Финансирането беше одобрено от бюджетната комисия на Европейския парламент и така програмата ще позволи европейски млади предприемачи да пътуват в чужбина. Евродепутатът Андрей Новаков обясни, че няма квоти по държави и призова младите българи да кандидатстват:

Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ
Очаква се до двеста човека от цяла Европа и България да пътуват до страни като САЩ, Китай, Сингапур, да вземат най-доброто от големите и успешни компании там, да се върнат вкъщи и да го приложат. С бюджета, който гласувахме, ще бъдат покривани разходите за транспорт, стипендии, така че да си покриват разходите за живот там, където са избрали да отидат. Това е българска идея, с огромен български принос, името на програмата е българско, така че се надявам колкото е възможно повече българи да участват в нея.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицината среща археологията
Медицината среща археологията
Дарители подкрепят детския ветроходен отбор на Варна
Дарители подкрепят детския ветроходен отбор на Варна