Четири дни остават до началото на Световното първенство по футбол. Най-чаканото спортно събитие ще бъде открито в Москва в четвъртък, а Българската национална телевизия ще ви покаже и най-дребния детайл, съпътстващ Мондиала. Какви са очакванията за шампионата, кои са фаворитите и какво ще съдържа програмата на БНТ в следващия месец - разказва Стефан Георгиев...

Владимир Путин - президент на Русия: Добре дошли на всички футболни привърженици от целия свят! Приветстваме всички, които вече са в Русия. Очакваме с нетърпение и всеки един, който е решил, че ще посети нашата страна. За всички нас е огромна чeст да посрещнем световното футболно семейство! Искаме Мондиалът да бъде празник, изпълнен със страст и радост! Желаем всички да изживеят незабравим месец, докато наблюдават неподражаемите умения на най-великите играчи и едновременно с това опознават Русия. Отваряме вратите и сърцата си за всички вас! Добре дошли в Русия!

Джани Инфантино - президент на ФИФА: Футболът е готов за тази стъпка! Изпробвахме видеоповторенията в последните няколко години и сме убедени в предимствата на технологиите. Нововъведението цели да помогне на съдиите. През 2018 не е приемливо всички, освен главния арбитър, да знаят какво се е случило, а човекът, отговорен за решенията на игрището, да не може да види ситуацията отново. Всичко се прави в името на справедливостта.

Пълната програма на футболните срещи и коментарни предавания в ефира на Българската национална телевизия можете да видите тук.