НОВИНИ

Производителите са готови с нов закон за горивата

Сдружението на производителите и вносителите на горива е готово с нов проект на закон за горивата, който ще бъде внесен в Министерството на икономиката. Това заяви в предаването "Още от деня" Симо Симов от сдружението.

bnt avatar logo
от БНТ
19:13, 12.03.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Досега те са изчаквали публикуването на резултатите от анализа на сектора от КЗК по молба на министъра на икономиката Емил Караниколов, с когото преговарят.

Симо Симов, Национално сдружение на търговците и превозвачите на горива: Правителството прие нашето искане за диалог и той тече много усърдно.

Последната среща е била на 31 януари, когато страните са се договорили сдружението да предложи свои законодателни текстове за уреждане на правилата в сектора.

По повод резултатите от проверката на КЗК Симов изтъкна, че Комисията е пропуснала да провери износа на горива, но изказа задоволство от препоръките в анализа, особено за подобряване на конкуренцията на пазара. Той посочи, че в доклада на КЗК думата монопол не съществува, макар че в България има само един голям производител и още един, който произвежда само дизелово гориво.

Симов се изказа скептично за ефекта от новите касови бележки. Според него свръхпечалби от продажби в бензиностанциите няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията откри издирваното момче в София
Полицията откри издирваното момче в София
Богомил Манчев: АЕЦ Белене може да заработи най-рано през 2028 г.
Богомил Манчев: АЕЦ "Белене" може да заработи най-рано през 2028 г.