НОВИНИ

Производствени мощности на "Рено" спряха след световната кибератака

Производствени мощности на автомобилната компания "Рено" във Франция и Словения спряха в събота вследствие на световната кибератака, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:11, 13.05.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
производствени мощности рено спряха световната кибератака

Прекъсването на производствения процес е било "част от предпазните мерки, предприети за спиране на разпространението на вируса", съобщиха от ръководството. Компанията не уточни кои са били засегнатите производствени мощности. Според профсъюзни източници може би става дума за завода в Сандонвил в Нормандия.

От вируса е пострадал и филиалът на "Рено" в Словения, допълва агенцията. Тя цитира говорител на фабриката в Ново Место, която също е прекратила работа.

Масираната световна кибератака, която засегна стотици държави и десетки предприятия и организации, е "безпрецедентна по своя мащаб", заявиха от европейското бюро на Европол. Ще бъде нужно задълбочено международно разследване, за да бъдат идентифицирани виновниците. Европейският център срещу киберпрестъпността и Европол си сътрудничат със специализираните органи на засегнатите страни, за да бъдат снижени рисковете от бъдещи атаки и да бъде оказана помощ на заразените от вируса компютри, се казва в съобщение на Европейската полицейска служба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск канонизира братче и сестриче, видели преди сто години Богородица
Папа Франциск канонизира братче и сестриче, видели преди сто години Богородица
Божидар Лукарски бе преизбран за председател на СДС
Божидар Лукарски бе преизбран за председател на СДС