НОВИНИ

Прокуратура повдигна обвинения на двама „събирачи на дългове“ в Хасково

В продължение на наложената политика на Специализираната прокуратура и ГДБОП за противодействие на организирани престъпни групи и лица, всяващи страх у хората чрез изнудване, насилие и заплахи, както и уронващи престижа на институциите, на 19 април 2017 г. в Хасково бе проведена специализирана операция срещу „събирачи на дългове“.

прокуратура повдигна обвинения двама събирачи дългове хасково
bnt avatar logo
от БНТ
15:58, 27.04.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

След извършените процесуално-следствени действия и на основата на събраните доказателства Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Милен Чиликов и Даниел Насков за участие в престъпен сговор за изнудване чрез сила и заплахи (за престъпления по чл. 321, ал. 6, чл. 213а и чл. 214 от НК ).

От началото на 2015 г. те са изпълнявали поръчки, най-често на собственици на големи фирми за дърводобив в региона, за оказване на принуда чрез сила и заплахи над техни работници и други лица за връщане на раздадени заеми с начислени лихви. Самите Насков и Чиликов също раздавали „кредити“ с висока лихва и ги събирали чрез заплахи и побои. От поръчителите за връщане на дългове пък двамата договаряли и получавали половината от събраната сума.

По време на специализираната операция на СП и ГДБОП в Хасково са събрани множество доказателства за престъпната дейност на Насков и Чиликов, разпитани са значителен брой пострадали и свидетели. При задържането на Милен Чиликов в дома му е открит пистолет, с който през декември 2016 г. той е заплашвал един от набелязаните длъжници.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на двамата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 22 април 2017 г. Специализираният наказателен съд им наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Днес, 27 април 2017 г., Апелативният специализиран наказателен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение и за двамата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС потвърди заповеди на КЗП за нелоялни практики при цените на храните
ВАС потвърди заповеди на КЗП за нелоялни практики при цените на храните
Съдът наложи арест на 4 от рекетьорската група в Плевен, 1 е с парична гаранция
Съдът наложи арест на 4 от рекетьорската група в Плевен, 1 е с парична гаранция