Районната прокуратура в Бургас задържа за 48 часа директора на Основно училище "Христо Ботев" в Ново Паничарево - Христо Радев по обвинение в педофилия. Той е обвинен, че е блудствал с 14-годишно момиче от същото училище. Заради случилото се детето от няколко дни не посещава часовете.

Ново Паничарево, Приморско

Повдигнаха обвинение на училищен директор за блудство с непълнолетна

Повдигнаха обвинение на училищен директор за блудство с непълнолетна

Директорът на училището в село Ново Паничарево Христо Радев е арестуван. Той е обвинен за блудство с непълнолетно момиче, съобщават от районната проку...

Седмокласничката е разказала на родителите си, че директорът на училището я извикал в кабинета си, докато била на занималня. След като момичето влязло стаята, той започнал да я гали. От този ден нататък момичето е уплашено и отказвало да ходи на училище. Сега бащата иска справедливост, за да може дъщеря му да се върне в клас.

Баща на Радостина: Аз за това се боря, за да я пратя на училище.

Христо Радев е дългогодишен директор на училището в Ново Паничарево. Учители твърдят, че той има безупречна репутация, затова учителите са шокирани от случилото се.

Мариела Проданова - учител: Кой ще очаква, това е като гръм от ясно небе. Той е дългогодишен директор, професионалист.

Според съучениците на Радостина тя е добра ученичка и скромно дете.

Добринка - съученичка на Радостина: Тя ми е приятелка. Тя е добро момиче.

Учителите в училището са категорични, че няма оплакване от никое друго дете за сексуално посегателство от страна на директора.

Мариела Проданова - учител: Не знам, ние поне нищо не сме чули.

Ако бъде признат за виновен, директорът ще бъде лишен от свобода от 2 до 8 години според наказателния кодекс . Утре Районната прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража" на Христо Радев.