НОВИНИ

​Прокуратурата атакува разрешението за спорния строеж в Бистрица

Софийска градска прокуратура е внесла протест в РДНСК срещу разрешението за строеж върху съществуваща улица в софийското село.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
20:07, 27.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
​прокуратурата атакува разрешението спорния строеж бистрица

От държавното обвинение уточняват, че са се самосезирали по случая. Получен е и сигнал до Главния прокурор Сотир Цацаров от Главния архитект на Столична община. В него се настоява да спрат строителните работи на ул."Черни връх“, които възпрепятстват достъпа на жители на с. Бистрица до домовете им.

От прокуратурата съобщават, че са констатирали над 10 съществени нарушения. Сред тях са, че строителството на жилищната сграда засяга вече съществуващ път с асфалтова настилка заедно с канализация освен това засяга и растителност, за която няма разрешително за премахване. Започнатите строителни работи препятстват достъпа на жители с. Бистрица до техни имоти, нарушена е максималната плътност на застрояване, отстоянията до улицата и до границите на имота са по-малки от изискуемите и т.н.

От прокуратурата подчертават, че разрешението за строеж на сградата, издадено от архитекта на Район "Панчарево", е изготвено при груби нарушения на закона, които водят до неговата нищожност. Предстои регионалният строителен надзор да се произнесе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 % от хората не знаят, че предстоят президентски избори и референдум
18 % от хората не знаят, че предстоят президентски избори и референдум
Хуманоидни роботи и умна техника показват млади учени в Горна Оряховица
Хуманоидни роботи и "умна" техника показват млади учени в Горна Оряховица