НОВИНИ

Прокуратурата предлага най-лекото наказание за убийците на Тодор във Враца

Двамата братя, които убиха Тодор във Враца, са обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда. За това престъпление НК предвижда 5 години затвор.Разследващите твърдят, че Тодор си е глътнал езика и не са намерени тежки наранявания по него.Единият от двамата братя, виновни за смъртта на Тодор, има регистрирана фирма и автокъща в града. За Десислав Дамянов се знае,че има криминалистични регистрации за побой и за шофиране в нетрезво състояние.Потиворечиви са твърденията около случилото се при сбиването, довело до трагичния инцидент.Вижте прякото включване на Иво Никодимов.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Илиана Минковска
20:40, 13.01.2016 (извънредно)
10074
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Тежки наказания за агресията, която доведе до смъртта на 18 годишния Тодор. С това искане във Враца започва протест пред полицейското управление. Обвинените за убийството му двама мъже остават в ареста.

Разследващите твърдят, че Тодор е бил с метален бокс и също е нанасял удари.

От разкази на свидетели и записи на мобилни телефони става ясно, че Тодор е свирнал на пресичащите братя, вследствие на което е започнало спречкването, преминало в тежък побой.

Приятели на убитото момче разказаха пред камерата на БНТ, че той е бил много спокоен човек, винаги е постъпвал с достойнство и чест.

Съучениците на Тодор са в шок и не могат да повярват как от най-банално спречкване на пътя се е стигнало до кървава драма.

Грета, приятелка на Тодор: Той беше прекрасен човек и не беше виновен за случката. Те се разхождаха по платното, той им направи възпитан жест да се свият малко. Те го напсуваха и понеже той има чест като всеки мъж, слезе от колата и започнаха да го бият. За мен това не са хора. Нали казват, че ние младите сме агресивни и предизвикателни, а се случи точно обратното.

Втори ден психолози работят с децата в училището, за да им помогнат да преодолеят стреса от бруталната агресия.

Калина Христова, психолог: Лошото е, че нашата образователна система набляга на академизма, а не на тези социални умения как да се справят с живота. Децата не са подготвени за това, което ги чака навън, извън стените на училището и семейството.

Червени и бели карамфири се трупаха цял ден на улицата, където стана жестокото убийство. Цветя има и на чина на Тодор в класната стая на 12 а клас. След трагедията гражданите във Враца се питат защо двамата побойници са се разхождали на свобода, въпреки че имат висящи дела?

Пламен Георгиев, баща на Грета: ...Каква е тази държава, къде навън има висящи дела, какво прави тоя човек навън? Просто не знам, целият град е шокиран, шокиран е!

Серия от протестни акции организират гражданите във Враца през следващите дни, за да покажат, че агресията няма място в нашия живот.

;

Във Фейсбук беше качено още едно видео за станалото във Враца. Вижте го ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лавина в Алпите уби трима
Лавина в Алпите уби трима
От специалните ни пратеници: Задържани са 13 души по подозрение за връзки с ИД
От специалните ни пратеници: Задържани са 13 души по подозрение за връзки с ИД