НОВИНИ

Прокуратурата: Елена Йончева е знаела за престъпния произход на средствата

Елена Йончева е знаела за престъпния произход на средствата, които е получила от офшорна компания и че те са предмет на длъжностно присвояване. Това стана ясно след официално съобщение на прокуратурата по случая.

bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 23.01.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Депутатът от БСП е обвинена в пране на пари в особено големи размери чрез извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ. Според прокуратурата става въпрос за сума малко над 600 хиляди лева. На Йончева е наложена парична гаранция от 20 хиляди лева.

В парламента Елена Йончева заяви, че средствата за документални филм, заснети от 2012 до 2014 година, са ѝ били преведени от КТБ, когато никой в държавата не е знаел за срива на банката. От БСП са категорични, че в момента се осъществява репресия от страна на ГЕРБ, а парламентарната група застава твърдо зад депутата си.


Елена Йончева, ПГ на "БСП за България": Тази атака започна след като поискахме независима експертиза на българските магистрали. Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как шайката, тази организирана престъпна група разграбва България. Бих искала да ви уверя, че тази атака, това сплашване, тази репресия, няма да ни спре.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Тереза Мей: Опитите за отлагане на Брекзит не решават въпроса
​Тереза Мей: Опитите за отлагане на Брекзит не решават въпроса
Борисов за БСП: Те за добро утро, за лека нощ трябва да кажат Бойко Борисов
Борисов за БСП: Те за "добро утро", за "лека нощ" трябва да кажат Бойко Борисов