Прокуратурата поиска постоянен арест за собственика на "ТАД груп" Иван Тодоров. От държавното обвиненине настояха делото да се гледа при закрити врати, тъй като по него има информация, която засяга националната сигурност на страната. Според наблюдаващия прокурор има опасност при публично съдебно заседание да бъде изнесена информация, която ще повиши общественото напрежение.

Според наблюдаващия прокурор има опасност при публично съдебно заседание да бъде изнесена информация, която ще повиши общественото напрежение.

Евгения Станкова, прокурор в Специализираната прокуратура, зав.-отдел "Антитероризъм": Към настоящия момент искам да отбележа, че собственикът на "ТАД груп", на когото е повдигнато обвинение за тероризъм - кибертероризъм, не е съдействал по никакъв начин на разследването, не е предоставил паролите, в рамките на които да бъдат разшифровани компютърните конфигурации, които са иззети при извършеното претърсване. В рамките на вчерашния ден бе проведен разпит и на служители на НАП. Същите бяха провеждани и сутринта днес. От разпитите стана ясно, че са копирани данните на над 5 милиона и 100 хиляди български граждани. В материалите по делото се съдържат данни, че около две седмици преди датата, на която е извършена реализацията и е задържан първоначално първият обвиняем, тези данни са били предоставени на сайта "Бивол".