НОВИНИ

Прокуратурата изиска проби от пътната настилка край Своге

Регионалният министър Николай Нанков, шефът на пътната агенция Светослав Глосов и над 20 служители от държавната администрациябяха разпитани в Националната следствена служба във връзка с тежката катастрофа край Своге .

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:51, 30.08.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
прокуратурата изиска проби пътната настилка своге

Органите на досъдебното производство са получили искане от Агенция „Пътна инфраструктура“ за започване на ремонт на пътния участък, в който настъпи произшествието. Такова разрешение няма да бъде дадено преди от пътната настилка на това място да бъдат иззети по реда на НПК проби, които да бъдат ползвани при експертизи за установяване на състоянието, състава и начина на изпълнение на асфалтовия път.

На 31.08.2018 г. такива проби ще бъдат иззети от следователи от Националната следствена служба, чрез съответни технически средства, в рамките на оглед, който ще започне в 10,00 ч. Провеждането на огледа и вземането на проби от настилката на пътя ще причини временно затруднение при движението. На АПИ и МВР е възложено създаването на необходимата организация за това и оповестяването й. Започването на ремонт на пътния участък ще бъде разрешено без каквото и да е забавяне, но само след вземането на проби от настилката на конкретния пътен участък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анализирани са повторните проби от морските води край Созопол
Анализирани са повторните проби от морските води край Созопол
Министър Нанков: Ще има наказани за катастрофата край Своге
Министър Нанков: Ще има наказани за катастрофата край Своге