Специализираният съд реши да остави в ареста тримата задържани от групата за рекет, в която е и Борис Аврамов - братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов. Днес стана ясно, че прокуратурата не разполага с доказателства да повдигне обвинение за убийството на данъчния шеф Иво Стаменов миналия декември. Тази сутрин от държавното обвинение дадоха подробности по случая.

От държавното обвинение дадоха подробности по случая. Според разследващите, групата е поръчала палеж на колата на Стаменов, както и побой, но мотивите не са ясни. Събраните доказателства по делото не установяват убитият данъчен да е проверявал фирми на Борис Аврамов.

Вчера в София, Белово и Приморско бяха задържани трима души. Групата за рекет е действала в страната от март 2016 г. Задържаните са използвали силови методи, за да решават финансови спорове срещу солидно заплащане.

Камен Господинов - наблюдаващ прокурор: Ние не сме разкрили това убийство. В никакъв случай нямаме такива доказателства, от които да може да се повдига обвинения за убийството. Единствено членове на групата са засечени да се интересуват от това лице. Интересът е бил да търсят някой да извърши действия против неговото имущество - палеж на колата му или пък да му нанесе телесна повреда. Лицата, на които те са поръчвали тези деяния, не са ги изпълнили.

БНТ: Какво е правил Борис Аврамов?

Камен Господинов - наблюдаващ прокурор: Давал е задачи. Тоест той е привлечен като ръководитрел.
Разследват брат на депутат от ДПС за убийството на данъчния Иво Стаменов

Разследват брат на депутат от ДПС за убийството на данъчния Иво Стаменов

След разследване на Спецпрокуратурата и ГДБОП брат на депутат от ДПС е обвинен като тартор на престъпна група за „мокри“ поръчки. Проверява се дали гр...

Нови данни за групата за "мокри" поръчки, в която е замесен брат на депутат

Нови данни за групата за "мокри" поръчки, в която е замесен брат на депутат

Подробности за групата за "мокри" поръчки, оглавявана от брат на депутат от ДПС, дадоха от Спецпрокуратурата. Вчера в София, Белово и Приморско бяха з...