НОВИНИ

Прокуратурата: Най-вероятно мотивът за убийството в Ботевград е ревност

Намериха мъртъв 42-годишния мъж, който уби жена си вчера в Ботевград. От МВР съобщиха, че става дума за самоубийство, което вероятно е извършено броени минути след семейната драма. Както "По света и у нас" съобщи първи още снощи, най-вероятно мотивът за убийството е ревност, потвърдиха от прокуратурата

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:22, 20.03.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Вторник, „асът е около 17:30.

42-годишният Любомир Аяров~влязъл в шивашкото ателие, където работела съпругата му Камелия. Скарали се. Мъжът извадил нож, намушкал с него няколко пъти жена си и избягал с автомобила си. 37-годишната Камелия успяла да излезе пред ателието, паднала на тротоара и малко по-късно починала. Сред първите видели тялото ѝ е едно от двете им деца.

Веселин Костов - очевидец: Само казваше искам да видя мама, искам да видя мама.
;

За издирването на извършителя на убийството са мобилизирани няколко полицейски звена. Ангажирани са и антитерористи, защото имало данни, че мъжът притежава законни ловни пушки. След полунощ полицията проникнала в заключения апартамент на семейството.

Николай Спасов - директор на ОД на МВР: Прониквайки вътре с помощта на робот, управляван от служителите за борба с тероризма, е установено въпросното лице с прострелна рана в главата.

Оръжието на убийството също е намерено.

;

От полицията съобщиха, че нито Камелия, нито нейни родни са подавали сигнали за домашно насилие. Самият Любомир имал криминална регистрация за хулиганство. Прокуратурата няма данни семейството да е било в развод. Такива обаче били намеренията на Камелия.

Наталия Николова - окръжен прокурор: Mожем да направим извод на този етап от разследването, че се касае за убийство извършено от ревност.

Двете деца на Камелия и Любомир вече са настанени при техни роднини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал за корупция разтърси управляващата партия в Италия
Скандал за корупция разтърси управляващата партия в Италия
Прокуратурата проверява имотните сделки на Цветан Цветанов
Прокуратурата проверява имотните сделки на Цветан Цветанов