НОВИНИ

Прокуратурата не намира данни за престъпление по случая "Свищов"

Истински случай като в ужасяващ трилър в Свищов. Социални работници и разследващи се опитват да разберат какво се е случило с двете жени на 43 и 44 години, намерени в окаяно състояние в къща в града, едната приличала на 80-годишна старица. Въпросът е държала ли ги е майка им заключени 20 години, както се твърди. Съсед е подал сигнал, че жената внася много храна в къщата.

bnt avatar logo
от БНТ
17:33, 17.01.2018
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

В късния следобед откриваме сестрите Стефка и Анжела в дома им на улица „Георги Тишев" в Свищов. Заради медийния шум около тях отказват да бъдат снимани. В същия дом по сигнал на съсед двете жени са намерени от полицията и социалните служби, като едната е била в неадекватно състояние. А условията в стаята и кухнята, която ползват, били мизерни. Потвърждава го и кметът на Свищов Генчо Генчев.

Генчо Генчев - кмет на община Свищов: Бяха по чехли, с одърпани дрехи, имат проблеми с тока…

Медицински екип е установил, че сестрите нямат следи от наранявания, а пред социалните служби те са заявили, че по собствено желание не излизат от вкъщи и са отказали лечение, както и настаняване в социален дом. 65-годишната им майка Пепа Цанкова сподели пред БНТ, че дъщерите ѝ се прибрали на 20 декември от София, тъй като нямали постоянна работа. Едната давала частни уроци по счетоводство. Затова решили зимните месеци да изкарат в Свищов.

Пепа Цанкова - майка: Те са добре. Едната има проблеми със съня, преди година я водих на психиатър, лекувах я с билки. В момента не излизат, защото е студено.
;

Според съседи Стефка и Анжела са били изключително интелигентни, отличнички в училище, с висше образование, но след смъртта на баща им вероятно са отключили психическо заболяване. Недоумяват обаче защо майка им не е потърсила адекватно лечение за децата си.

Янка Манчева - съседка: Преди време пих кафе с тях, още тогава бяха неадекватни. Защо майката не е търсила помощ, сигурно защото я е било срам.

Семейството в момента изпитва финансови затруднения, защото преди години е заложило апартамента си, но заради непогасяване на кредита, банката конфискува имота. Въпреки това, трите жени са се справяли сами и не са се обръщали за помощ към социалните служби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следващите два дни ще са неучебни за учениците от СУ Отец Паисий в Куклен
Следващите два дни ще са неучебни за учениците от СУ "Отец Паисий" в Куклен
Талантлива италианска пианистка с български корен, с първи концерт в Благоевград
Талантлива италианска пианистка с български корен, с първи концерт в Благоевград