НОВИНИ

Бившият областен управител на Хасково с обвинение за наводнението в с.Бисер

Прокуратурата обвини за наводнението в село Бисер бившият областен управител на Хасково Ирена Узунова.

Александър Марков
от Александър Марков
12:03, 24.02.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Инцидентът стана преди 5 години. Според обвинението тя не изпълнила служебните си задължения, защото трябвало да организира превантивни мерки срещу бедствия. Твърди се, че Узунова е нарушила и закона за водите, в който е регламентирано какво се прави, когато има спор за собственост. През 2011 Узунова е получила сигнал, че язовирът не е в добро състояние, казаха от прокуратурата.

„На 23 февруари 2017 Ирена Узунова бе привлечена като обвиняема за това, че като областен управител не е изпълнила служебните си задължения. Трябвало да е изпълнява превантивни действия за намаляване на риска от бедствия. Не е изпълнила задълженията си по осъществяването на техническата експлоатация на язовира при спор за собствеността на язовира“, обясни районният прокурор на гр. Пловдив Гергана Мурафова, като уточни, че на 6 февруари 2012 година Ирена Узунова е причинила наводнение по непредпазливост.

Разпитани са вече над 600 свидетели, изготвени са редица експертизи, а щетите се оценяват на 1 500 000 лева, причинени на близо 300 човека. Предстои разпит на още няколко свидетели. Възможно е да има още обвинени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малкият Байрям ще бъде опериран в чужбина
Малкият Байрям ще бъде опериран в чужбина
Националната агенция за приходите в Русе проверява търговците на мартеници.
Националната агенция за приходите в Русе проверява търговците на мартеници.