Прокуратурата оповести новите доказателства по делото за хакерската атака срещу НАП. Те бяха представени по време на гледането на мярката за неотклонение на собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров вчера. Днес документите вече са публични.

Доказателствата на обвинението включват чатове, протоколи от разпити на свидетели, както и протоколи от свидетелски показания на "хакнати" медии и застрахователни дружества.

Обвиненият в подбудителство към кибертероризъм собственик на "ТАД Груп" Иван Тодоров беше оставен за постоянно в ареста. Към наказателна отговорност са привлечени още Кристиян Бойков и търговският директор на компанията Георги Янков.

"От сървърите на НАП са източени личните данни на над пет милиона български граждани, а в общодостъпен сайт във файл "NE SE CHISTIIIIIII" са събрани данни за 2099 лица, заемащи висши държавни длъжности. Засегната е информационната сигурност на десетки търговски дружества и държавни органи", се казва в съобщение на Спецпрокуратурата.

Собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров се върна в ареста

Собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров се върна в ареста

Собственикът на "ТАД груп" Иван Тодоров се върна в ареста. Апелативният специализиран наказателен съд прецени, че са събрани достатъчно доказателства,...