НОВИНИ

Прокуратурата поема случая с Популярната каса в Дупница

Икономическа полиция в Сливен разследва сигнала от потърпевшите от Популярната каса в града. Резултати се очакват до края на месеца. Тогава ще стане ясно дали ще се потърси отговорност от касата. А "изгорелите" вложители в дупнишката Популярна каса вече са близо 100. Проверката по случая вече е приключила, а материалите са внесени в прокуратурата. Очаква се до дни по тях да се произнесе държавното обвинение.

bnt avatar logo
от Елица Иванова
18:54, 12.07.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

От 3 хиляди лева до 300 хиляди са били вложили клиентите в касата, казаха от прокуратурата. Вложителите твърдят, че договорите им за срочните влогове са изтекли, но не са получили нито сумите, нито лихвите. Потърпевшите посочват още, че офисът на в Кредитно-спестовната кооперация в Дупница е затворен, а телефонът изключен. На 1 юни е разпоредена допълнителна проверка, която трябва да приключи до дни.

Емил Павлов - прокурор в Районна прокуратура - Дупница: Ново удължаване на срока няма да бъде необходимо. Същият беше продължен до 1 август, но проверката приключи в по-кратки срокове.

Материалите от проверката вече са предадени на наблюдаващия прокурор.

Емил Павлов - прокурор в Районна прокуратура - Дупница: Веднага след като се запознае с материалите, ще се произнесе за евентуалното наличие на извършено престъпление от общ характер.

Управителят на дупнишката Популярна каса Георги Близнаков не беше открит за коментар, но негов съдружник Давко Давков, разказа, че касата се управлявала еднолично от Близнаков и съпругата му. Никога не са се провеждали събрания на управителния съвет, твърди Давков. Бизнесменът също е сред потърпевшите и е със запорирани имоти. Той е съдлъжник по кредит, изтеглен от Близнаков за строежа и оборудването на хотел в Сапарева баня. Хотелът сега е запечатан от синдика на дружеството.

- Работило ли е?

- Работило е, работило е - има и частни апартаменти тука.

Давко Давков твърди още, че за строежа на хотелския комплекс двамата изтеглили кредит от 800 хиляди евро. Идеята била да се построят апартаменти, които да бъдат продадени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Засилен инвестиционен интерес към София
Засилен инвестиционен интерес към София
Дете се удави на плажа във Варна
Дете се удави на плажа във Варна