НОВИНИ

Прокуратурата поиска 2,5 години ефективно за Владимира Янева по делото "Червей"

Владимира Янева се отказа от правото си на последна дума пред съда и не се яви на делото за разработката "Червей". Процесът се гледа в момента в Софийския градски съд, където текат финалните пледоарии.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
12:40, 14.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Освен Владимира Янева, обвиняем по делото е и бившият директор на отдел "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов. Според прокуратурата в качеството си на съдия Янева е разрешила употребата на специални разузнавателни средства, които многократно надхвърляли законовите срокове. Тодор Костадинов пък е обвинен за даване на неверни данни в исканията за СРС. Прокуратурата поиска две години и половина затвор за Тодор Костадинов и година и половина ефективна присъда за Янева.

Междувременно Висшият съдебен съвет се очаква да се произнесе по друг казус, в който е замесена Владимира Янева. Става въпрос за изтеклите разговори между нея и Румяна Ченалова, в които бяха намесени имена на хора от най-високо ниво в държавата. Вчера Етичната комисия към ВСС реши, че няма извършени нарушения по казуса.


;

Софийска градска прокуратура поиска две години и половина затвор за бившия председател на Софийски градски съд Владимира Янева, подсъдима по делото „Червеи". Толкова държавното обвинение поиска и за Тодор Костадинов. Процесът се гледа в момента в Софийския градски съд, където текат финалните пледоарии.Владимира Янева се отказа от правото си на последна дума пред съда и не се яви на делото.

Според прокуратурата в качеството си на съдия Янева е разрешила употребата на специални разузнавателни средства, които многократно надхвърляли законовите срокове. Тодор Костадинов пък е обвинен за даване на неверни данни в исканията за СРС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втора аутопсия на 18-годишния Тодор разпореди прокуратурата
Втора аутопсия на 18-годишния Тодор разпореди прокуратурата
Регулация: Руши ли Полша свободата на словото?
Регулация: Руши ли Полша свободата на словото?