Прокуратурата поиска общо 30 години затвор при първоначален строг режим за Северин Красимиров. Той е подсъдим за умишлено убийство, блудство и изнасилване на телевизионната водеща Виктория Маринова. Адвокатът на близките ѝ също подкрепи това искане.

Делото за убийството се гледа по съкратената процедура, тъй като 21-годишният Северин се призна за виновен и по трите обвинения.

Това го спаси от най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна, поискано от обвинението. В хода на делото няма да бъдат разпитвани всички 30 свидетели. Съдът прие гражданските искове за обезщетение в размер на 450 хил. лв. за родителите на жертвата и за нейната дъщеря. В последната си дума пред съда Северин Красимиров заяви, че много съжалява за стореното и иска да върне времето назад. Служебният защитник на Северин поиска от съда при определяне на присъдата да вземе предвид смекчаващите вината обстоятелства - умствената изостаналост на обвиняемия и чистото му съдебно минало.

Очаква се съдът да произнесе присъдата около 17 часа.

Делото за убийството на Виктория Маринова ще се гледа по съкратената процедура

Делото за убийството на Виктория Маринова ще се гледа по съкратената процедура

В Русенския окръжен съд започна разпоредителното дело срещу 21-годишния Северин Красимиров, обвинен в убийството на телевизионната водеща Виктория Мар...