НОВИНИ

Прокуратурата поиска от МРРБ данни за нарушения във връзка със санирането

СГП поиска от МРРБ конкретни данни за нарушения при финансирането на Националната програма за енергийна ефективност.

прокуратурата поиска мррб данни нарушения връзка санирането
bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 11.04.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

По повод множество запитвания от представители на медиите във връзка със заявеното от министър Спас Попниколов днес, че е сезирал прокуратурата за констатирани нарушения при разходването на публичен ресурс по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, пресцентърът на ПРБ съобщава следното:

На 17.03.2017г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов е подал сигнал до главния прокурор. Този сигнал е изпратен по компетентност на Софийска градска прокуратура.

Тъй като в сигнала не е посочено конкретно установен случай на нанесена вреда на бюджета при изпълнение на посочената програма, а в сигнала са изложени неясни и неконкретни данни, на 06.04.2017 г. наблюдаващият прокурор от СГП е изискал от МРРБ конкретни данни за това дали са извършвани проверки във връзка с прилагането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради относно обновяване на конкретни обекти, на действията на определени длъжностни лица или фирми-изпълнители, съответно установена ли е нанесена вреда на държавния бюджет и в какъв размер, в резултат на кои действия или бездействия и от кои лица е причинена вредата.

Изискано е информацията да бъде придружена с копия от съответните документи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна срещата между ГЕРБ и БСП
Започна срещата между ГЕРБ и БСП
Задържаха под стража атентатора от Стокхолм
Задържаха под стража атентатора от Стокхолм