НОВИНИ

Прокуратурата поиска постоянен арест за училищния директор, обвинен в блудство

Окръжният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение "домошен арест" на обвинение в блудство директора на ОУ "Христо Ботев" в Ново Паничарево Христо Радев. Според мотивите на магистратите обвиненията към директора се базирали само на предположения.

прокуратурата поиска постоянен арест училищния директор обвинен блудство
bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 03.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

От прокуратурата поискаха постоянен арест на Радев, защото имало нови доказателства по делото. Магистратите са категорични, че той е виновен, защото две учителки са дали показания, че деца от училището са споделяли, че Радев е блудствал с тях.

Христо Колев - говорител на Районна прокуратура: Събрани са данни, че не само учениците, но и в училището са знаели за действията на директора, като са разпитани учители, които са потвърдили тези факти, като им е било известно това негово поведение от миналата година.

От прокуратурата представиха протокол от разпит на бившата ученичка Гинка Иванова, която също твърди, че преди години директорът Радев е блудствал с нея.

Христо Колев - говорител на Районна прокуратура: Родителите не са обърнали внимание, неглижирали са въпроса, това са направили и учителите. Едва сега след намесата на прокуратурата и неговото задържане те са имали смелост да го заявят.

Обвиняемият заяви, че показанията на бившата ученичка са лъжа.

Христо Радев: Измислица е 25 години съм там, но ако има нещо такова, щеше да излезе. Просто съм натопен, както казах, се води вендета.

От прокуратурата заявиха, че скоро срещу Христо Радев може да бъдат повдигнати и други обвинение в блудство, защото до момента разследването показвало, че жертвата не е само една ученичка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вижте съвместната пресконференция след четиристранната балканска среща
Вижте съвместната пресконференция след четиристранната балканска среща
Седмици на осиновяването. Специалисти консултират настоящи и бъдещи осиновители
Седмици на осиновяването. Специалисти консултират настоящи и бъдещи осиновители