НОВИНИ

Прокуратурата поиска Ценко Чоков да бъде върнат в съда

Апелативната спецпрокуратура поиска от Апелативния спецсъд Ценко Чоков да бъде върнат в ареста. Скандалният бивш кмет на Галиче в момента е с мярка домашен арест, а делото му се гледа на втора инстанция. Снощи обаче Ценко Чоков не е бил в дома си, където трябва да изтърпява мярката си за неотклонение, а бил в заведение в столичния квартал Драгалевци. По този повод е образувано и разследване срещу вещите лица, които са удостоверили пред съда, че Чоков с тежко влошено здравословно състояние.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:06, 18.12.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Вчера Ценко Чоков е имал разрешение да напусне домашния си арест, за да отиде на зъболекар. Стоматологът обаче се оказал със странно работно място.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Във вчерашния ден в 19:30 часа Ценко Чоков не е бил в дома си, а е бил в столично заведение, където се е хранел и е употребявал напитки. Съставен е бил протокол от съответните полицейски служители, изготвена е и докладна, която е изпратена на специализирания съд.
;

Ценко Чоков беше пуснат под домашен арест в края на септември заради влошено здраве. Тогава той беше доведен в съдебната зала на носилка, а вещи лица удостовериха, че подсъдимия се нуждае от няколко операции.

В началото на ноември му е направена втора медициска експертиза.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: И според която Ценко Чоков е в толкова тежко здравословно състояние, че дори е налице основание за спиране на производството.
;

Фактът, че във видимо добро здраве Чоков вчера е бил на заведение е повод прокуратурата да започне разследване за възпрепятстване на правосъдието срещу вещите лица направили втората експертиза. Ценко Чоков вече беше осъден на първа инстанция за отвличане, побой и палеж на четири и половина години затвор. През последните два месеца в Галиче напрежението отново се повиши. Първо беше подпален дома на свидетел срещу Чоков, а преди дни и на друг негов опонент.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Напълно възможно е тези събития, които са актуални към момента в Галиче да се дължат на неговия престой извън следствения арест.

Очаква се искането на прокуратурата за задържането на Ценко Чоков да бъде гледано от Апелативния спец-съд утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция въвежда данък върху приходите на технологичните гиганти
Франция въвежда данък върху приходите на технологичните гиганти
Зоран Заев и Алексис Ципрас са номинирани за Нобелова награда за мир
Зоран Заев и Алексис Ципрас са номинирани за Нобелова награда за мир