Издирват дъщерята на основния обвиняем за фалита на КТБ Цветан Василев с Европейска заповед за арест от вчера. Радосвета Василева е обявена и за общодържавно издирване. Тя е обвинена за пране на пари в размер на малко над два и половина милиона лева. Заради повдигнатото обвинение майка ѝ, също обвиняема по делото КТБ, написа открито писмо до президента Румен Радев. В него съпругата на Цветан Василев се възмущава от действията на прокуратурата.

Според разследването Радосвета Василева е закупила апартамент край Варна в края на 2013 г. Парите за покупката на имота били дарение от баща ѝ, банкера Цветан Василев,който е основният обвиняем за фалита на КТБ. Сумата била около 2,5 милиона лева.

Според държавното обвинение, Радосвета Василева е знаела, че парите са от престъпна дейност. Оттам заявиха, че мярката за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа ѝ е наложена вчера. От прокуратурата уточняват, че преди това са изпратили две призовки на адреса на семейството в София, на 2-и и 7-и август. Тъй като Радосвета Василева не е открита в страната тя е обявена за общодържавно издирване, издадена е и Европейска заповед за арест.

По повод обвинението съпругата на Цветан Василев изпрати открито писмо до президента Румен Радев. В него тя определя обвиненията за пране на пари срещу дъщеря ѝ като скалъпени и нелепи.Казва още, че те идват само няколко дни, след като Цветан Василев потърси закрила в САЩ по закона "Магнитски". Съпругата на Василев пише още, че дъщеря ѝ живее в чужбина от 3 години и няма как да получи призовките на прокуратурата.

Освен това по думите ѝ, съдът все още не е доказал престъпния произход на парите. Антоанета Василева също е обвинена задочно за пране на пари и е с мярка ,,задържане под стража". От прокуратурата заявиха, че предприетите действия спрямо Радосвета Василева са съобразно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс.

​Дъщерята на Цветан Василев с обвинение за пране на пари

​Дъщерята на Цветан Василев с обвинение за пране на пари

Новината стана ясна от писмо на съпругата на собственика на фалиралата КТБ изпратено до президента. В него Антоанета Василева пише, че на дъщеря й, ко...