НОВИНИ

Прокуратурата потвърди, че нападателят от Бургас е шизофреник

Мъжът, който брутално нападна възрастна жена вчера на спирка в Бургас, е болен от шизофрения - съобщиха от прокуратурата, като се позоваха на експертиза направена преди години. От Центъра за психично здраве отказаха да потвърдят или отрекат за заболяването, защото очакват, резултатите от съдебно-психиатричната експертиза, които ще бъдат предоставени на прокуратурата в понеделник.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:49, 18.05.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

От прокуратурата на специален брифинг днес потвърдиха, че нападателят Живко Кючуков е бил регистриран като шизофреник.

Йовита Григорова - Апелативна прокуратура Бургас: Този млад мъж е със сериозно психическо заболяване, той е с шизофрения, като неговото освидетелстване назад във времето е установено с епикризи.

Медицинският управител на Центъра за психично здраве в Бургас се позова на лекарския етичен кодекс и заяви, че може да потвърди за заболяването, едва след като прокуратурата и съдът се запознаят с резултата от психиатричната експертиза. Заради високия обществен интерес тя ще бъде изготвена до края на седмицата.

Д-р Надя Желязкова - управител на Център за психично здраве - Бургас: Нека съдът да се запознае с експертизата и тогава всъщност ще има и подробности около психичното му състояние, около това дали този човек е извършил деянието под въздействие на наркотични вещества, под въздействие на психоза или е психично здрав. Това ще установи експертизата, която ще бъде предадена на прокуратурата.

Потърсихме майката на Кючуков, но в апартамента никой не отвори. Съсед каза, че мъжът от години живее на квартира в друг блок, не е чувал, че страда от шизофрения, но не е изненадан от поведението му.

Борис Коев - съсед: Пред нас го хванаха и го арестуваха. Аз даже не знаех за какво става въпрос. Тука на асансьора. Беше късно, ама въпросът е, че постъпката е кофти. Нещо или му има в главата. Това нормален човек не може да го направи.

От Центъра за психично здраве заявиха, че след проведеното вчера събеседване с психолог и психиатър Кючуков е бил освободен и вероятно е у дома си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юбилеен концерт на Валя Балканска в НДК
Юбилеен концерт на Валя Балканска в НДК
Студенти от Русе решават реални технологични проблеми на български фирми
Студенти от Русе решават реални технологични проблеми на български фирми