НОВИНИ

Прокуратурата повдига обвинение на Симеон Дянков

Съставено е постановление за привличане в качеството му на обвиняем на бившия министър Симеон Дянков. Това заяви Румяна Арнаудова.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
13:48, 03.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
прокуратурата повдига обвинение симеон дянков

Съставяме постановление за привличане в качеството на обвиняем и в момента се извършват действия по призоваването на бившия министър Симеон Дянков, за когото прокурорите и следователите са събрали доказателства, че е извършил престъпление по служба, свързано с приватизацията. Това съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„На известния адрес Симеон Дянков не е открит, такива лица не живеят на адреса, който е известен по делото. Възложено е на СДВР установяване на адрес за призоваването му в качеството му на обвиняем. Ако и СДВР не се справят ще бъде обявен за общодържавно издирване“, посочи тя. „Обвинението със сигурност е свързано с действията по продажба на акциите на държавата“, обясни Румяна Арнаудова. „Предстои привличането и на други лица по това разследване“, коментира тя и уточни, че в момента Трайчо Трайков е с мярка за неотклонение подписка. „Разследването е установило, че хората, които са извършили тази сделка са били инструктирани и изрично са получавали указания от Трайчо Трайков и Симеон Дянков за това как да се извършват действията“, посочи говорителят на главния прокурор и уточни, че това е установено чрез свидетелски показания. „Имаме доказателства за изрични техни писмени уведомления“, обясни Румяна Арнаудова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНР се ползвало с четири пъти по-добри условия в договорите си с Музикаутор
БНР се ползвало с четири пъти по-добри условия в договорите си с "Музикаутор"
Затворена улица в центъра на Варна
Затворена улица в центъра на Варна