НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинение на биячите на Околовръстното шосе

Прокуратурата повдигна обвинения за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда срещу четиримата мъже, които пребиха млад мъж на Околовръстното шосе на София. Нападателите бяха арестувани късно снощи.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
14:57, 25.02.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
прокуратурата повдигна обвинение биячите околовръстното шосе

Те са на възраст между 25 и 46 години и по първоначални данни работят като охранители. 3-ма са криминално проявени. Инцидентът стана, след като пострадалият мъж свирнал с клаксон на две коли, минаващи покрай него с висока скорост. Те го засекли и принудили да спре, след което започнали да го налагат с юмруци и метални палки. Утре главният прокурор Сотир Цацаров свиква съвещание с главния секретар на МВР и директора на "Охранителна полиция" - за вземане на спешни мерки за опазване на обществения ред и затягане на контрола върху охранителната дейност. Държавното обвинение има амбицията до 10 дни, нападателите да бъдат изправени на съд.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор:
Мобилизиран е голям екип за разследване. Прокурорите са категорични и безкомпромисни, че тези лица са с висока степен на обществена опасност и ще приложим цялата тежест на закона и ще използваме всички правомощия, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, на това улично правосъдие и саморазправи. Точно затова утре главният прокурор свиква спешна среща.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинският съвет в Кърджали вече има председател
Общинският съвет в Кърджали вече има председател
КТ Подкрепа с писмо до Европейския профсъюз заради гръцките блокади
КТ "Подкрепа" с писмо до Европейския профсъюз заради гръцките блокади