Прокуратурата повдигна обвинение за принуда срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов. Той е обвинен за това, че е накарал един общински служител да подаде молба за напускане без дата. В случай, че откаже служителят е бил заплашван с уволнение. Кметът е на свобода срещу "парична гаранция" от 2000 лева. Разследването продължава, разпитват се още свидетели и са назначени нови експертизи.

Стрелча

Разследването срещу Стойно Чачов е по сигнал на бивш служител. Според него през 2016-а година Чачов е събрал служителите на общината в заседателната зала и ги принудил да подпишат по две молби - една за назначаване и една за напускане.

Пламен Пантов - говорител на Окръжна прокуратура - Пазарджик: Упражнена е принуда, натиск върху служител на кметството като същият е бил заплашен, че ако не подпише съответният формуляр, който му е оставен, ще бъде уволнен. Под давлението на тази принуда служителят е подписал.

Чачов заяви, че не се притеснява от разследването срещу него и иска истината да излезе наяве. Кметът отрече да е оказвал натиск спрямо подчинените си.

Стойно Чачов: Моята съвест е чиста, просто ще чакаме прокуратурата да си свърши работата. Крайният резултат е важно хората да разберат със съдействието на прокуратурата в моята невинност.

От прокуратурата уточниха, че обвинението се отнася само за една молба за напускане под натиск, но отказаха да коментират намерени ли са останалите заявления. На този етап няма да бъде искано отстраняването на Чачов от длъжност.

Кметът на Стрелча отрече да е оказвал натиск на свои служители да напускат

Кметът на Стрелча отрече да е оказвал натиск на свои служители да напускат

Кметът на Стрелча Стойно Чачов отрече да е упражнявал натиск спрямо служителите в общината да подават молби за напускане. Той призна, че някои служите...