НОВИНИ

Прокуратурата повдигна обвинения на ученика, пребил учителя си

Прокуратурата повдигна обвинения на ученика от селскостопанската гимназия в Садово, който удари с дървен прът учителя си по английски език 12-токласникът Атанас Георгиев ще отговаря за нанесена телесна повреда и хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм, съобщиха от Районната прокуратура в Асеновград.

bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 20.09.2017
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Ученикът остава в ареста за 72 часа, след това прокуратурата ще прецени дали да поиска и постоянно задържане. Другите двама ученици, които са участвали в нападението, са пуснати от ареста, защото няма данни да са нанасяли удари на учителя. Той е в болнични, на домашно лечение и от училището очакват скоро да се върне на работа.

Скандалният инцидент в гимназията се е разиграл по време на учебните занятия, когато трима ученици от 11-ти и 12-ти клас започнали последователно да нахлуват в различни кабинети. Учителят по английски език Антон Велков се опитал да въдвори дисциплина, но момчетата станали агресивни. Най-големият - Атанас Георгиев, го атакувал.

Димитър Йорданов - директор на гимназията в Садово: Афектиран от забележките на колегата е нанесъл удар на колегата с дървен кол в главата въз основа на което колегата е получил хематом и е откаран в Спешна помощ.

Пострадалият учител е в болнични на домашно лечение. Отказва да коментира случая, но според директора е решен скоро да се върне на работа. И тримата ученици досега нямат противообществени прояви, заявиха от гимназията. Санкционирани са само за неизвинени отсъствия, заради които на няколко пъти семействата им са лишавани от месечни детски надбавки. Всички описват Атанас Георгиев като кротко момче.

Димитър Узунов - учител по физическо възпитание и спорт: Някои от тези деца нямат желание да бъдат в училище и като че ли насила идват, тук идват родителите, които като че ли не се интересуват от тия деца.

И трите момчета, участвали в нападението, са от село Чешнигирово. В дома на 17-годишния Атанас Георгиев в две стаи живеят общо 7 души.

Семейството на момчето се препитава със селскостопанска работа. Атанас също работи на полето. Близките твърдят, че е бил провокиран от преподавателя. От прокуратурата са иззели дървения кол, с който е бил нападнат учителя.

Галина Андреева, говорител Окръжна прокуратура - Пловдив: Максималното наказание което извършителят на тези престъпления може да получи е лишаване от свобода от 2 години като причината за този нисък максимален срок на наказанието е обстоятелството че той е непълнолетен.

Предстои на педагогически съвет да бъде решено какви наказания ще получат тримата ученици. Най-тежкият вариант е преместване в друго училище или преминаване в самостоятелна форма на обучение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
600 деца от русенска област са напуснали училище за година
600 деца от русенска област са напуснали училище за година
Има информация, че радикалният ислям навлиза в ромските махали
Има информация, че радикалният ислям навлиза в ромските махали