Прокуратурата внесе в Русенския Окръжен съд обвинителния акт срещу Северин Красимиров за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова през октомври миналата година. Магистратите ще настояват за най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Красимиров ще бъде съден за три престъпления.

21-годишният Северин Красимиров е обвинен в блудство, изнасилване и умишлено убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова. Престъплението е извършено по особено жесток и мъчителен начин.

Тялото й беше открито на 6 октомври близо до тенис кортовете в Русе. За три дни полицията успя да установи извършителя и по-късно да го задържи в град Щаде, Германия, където Северин се беше укрил при роднини.

Заключението на съдебномедицинската и психиатрична експертиза е, че той е с лека умствена изостаналост, но е вменяем, разбирал е какво върши, така че може да носи наказателна отговорност. И днес разследващият екип заяви, че от събраните доказателства става ясно, че убийството няма нищо общо с журналистическата работа на Виктория Маринова.

Към момента Северин Красимиров признава, че е извършил престъплението. Днес той е преместен от следствения арест в затвора, където ще изчака насрочването на делото. Очаква се това да се случи в рамките на месец.

​Прокуратурата дава на съд Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

​Прокуратурата дава на съд Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

Окръжната прокуратура в Русе ще внесе в Окръжния съд обвинителен акт срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова, съобщиха от прокурат...

По случая са били разпитани повече от 30 свидетели, назначени са били над 15 експертизи, изискани са били много документи и справки. Освен с тях прокуратурата разполагала и с веществени и други доказателства. Съдействие са оказали също от прокуратурата и от полицията в Германия.

Георги Георгиев-окръжен прокурор на Русе: Нашето разследване показва, че се касае за едно криминално престъпление, мотивът за който е бил сексуален. По време на разследването не събрахме никакви доказателства за това трите престъпления да имат нещо общо с професионалната реализация на жертвата.

Убийството на Виктория Маринова предизвика реакции от различни европейски институции и неправителствени организации зад граница.

Румяна Арнаудова-говорител на Главния прокурор: Този случай, в резултат на нашето разследване, се оказа чист криминален случай, но за съжаление петното, което бяха оставили върху авторитета на държавата, се наложи целият екип да обори само с много усърдие, с много висок професионализъм и със самообладание, което проявиха колегите, за да стигнем до истината.

Окръжният прокурор Георги Георгиев коментира, че няма доказателства в дните преди убийството Красимиров да е употребявал наркотични вещества. Той бил сам при извършването на убийството, което се вижда и на видео записите в района на престъплението.

Северин Красимиров е вменяем, ще бъде обвинен за убийството на Виктория Маринова

Северин Красимиров е вменяем, ще бъде обвинен за убийството на Виктория Маринова

Уличеният като убиец на журналистката Виктория Маринова в Русе Северин Красимиров е вменяем и ще бъде предаден на съд - констатираха специалистите. Ок...