НОВИНИ

Прокуратурата прекрати разследването за смъртта на съдия Цветан Ценов

Не са установени никакви доказателства за склоняване към самоубийство или за участие на трето лице по какъвто и да било начин към настъпилата смърт, сочи наблюдаващият прокурор.

прокуратурата прекрати разследването смъртта съдия цветан ценов
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 01.11.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Софийска районна прокуратура е прекратила разследването за склоняване към самоубийството след смъртта на съдията от Софийския районен съд Цветан Ценов, съобщиха от прокуратурата за БНТ. Постановлението за прекратяване е потвърдено и от Софийска градска прокуратура, което го прави окончателно.

В заключението на Софийската районна прокуратура се казва,че Ценов е споделял с колеги и приятели, че разглежда тежки дела - като фалита на ЦСКА, имотите на мюфтийството и др. Не е споделял с родителите си и колегите му за наличие на натиск по отношение на изхода и взиманите от него решения по делата, като по наказателното производство няма данни такъв натиск да му е оказван от ръководството на съда, колегиалната среда или други външни фактори, пише прокурорът.

Разследването е установило, че към 3.30 ч в ранната утрин на 18 февруари съдията е излязъл от жилището си, качил се е на междуетажната площадка между 14 и 15-ия етаж и оттам е скочил. Смъртта е настъпила вследствие съприкосновението със земята, сочи наблюдаващият прокурор.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов музей на Ханс Кристиан Андерсен ще бъде построен в родния му град
Нов музей на Ханс Кристиан Андерсен ще бъде построен в родния му град
Китай представи най-новите си изтребители
Китай представи най-новите си изтребители