НОВИНИ

Прокуратурата привлече като обвиняеми още 3-ма чужденци за бунта в Харманли

Районната прокуратура в Харманли привлече като обвиняеми още двама афганистански граждани и един иракчанин за безредиците в Регистрационно-приемателния център в Харманли на 24 ноември. Това съобщават от прокуратурата.

bnt avatar logo
от БТА
13:17, 16.12.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
прокуратурата привлече обвиняеми чужденци бунта харманли

Спрямо тях е повдигнато обвинение за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост - престъпления по Наказателния кодекс. За тримата чужди граждани има събрани доказателства, че са участвали в безредиците в центъра. Двама от обвиняемите са с наложена мярка за неотклонение "подписка", а третият, който е непълнолетен /на 16 г./, е с мярка за неотклонение "под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая".

Със същото обвинение по делото са привлечени още 18 афганистански граждани. 15 от тях са с мярка за неотклонение "задържане под стража", потвърдена от Окръжния съд в Хасково, а останалите трима, които са непълнолетни, са с наложена мярка за неотклонение "под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая".

Разследването по делото продължава, като се очакват заключенията на назначените от Районната прокуратура в Харманли седем съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-оценителната експертиза за стойността на имуществените вреди, нанесени при безредиците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сняг и ниски температури и в Гърция
Сняг и ниски температури и в Гърция
Ще се състави ли правителство с третия мандат?
Ще се състави ли правителство с третия мандат?