Специализираната прокуратура влезе на проверка в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район" в Благоевград.

Проверката е започнала днес около обяд и към този час продължава. По телефона за БНТ директорът на дирекция "Западнобеломорски район" каза, че от прокуратурата са изискали документи за две години назад, свързани с контрола от страна на Басейнова дирекция, упражняван от ВиК-Перник във връзка с язовир "Студена". В документите, които са изискани за две години назад, от дирекцията казаха, че са предоставени такива документи, в които са направени повече от 20 проверки за този период и са констатирани 6 нарушения, като 2 от тях са с влезли в сила наказателни постановления.

Ралица Кукова, директно на дирекция "Контрол" в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район"-Блаогевград: Има служители на прокуратурата, които разглеждат документи, които Басейнова дирекция вече е предоставила на всички контролиращи органи имащи отношение към проблема с язовир Студена. Когато има информация, която ще представлява интерес за вас, ще бъде предоставена на всички медии.

От Специализираната прокуратура по-рано днес казаха, че информация за проверката ще бъде предоставена по-късно днес или утре.

Още по темата Водната криза