Прокуратурата и антикорупционната комисия ще проверяват сделката, чрез която Цветан Цветанов е продобил новия си апартамент на ул. „Латинка“ в столицата. Цветанов заяви, че няма притеснения и отново повтори, че действията му по сделката са законни.

Сигналът за замяната с доплащане на два апартамента, срещу един от страна на Цветан Цветанов е подаден в прокуратурата от сдружение "Боец" днес сутринта. Той е адресиран и до антикорупционната комисия.

Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Не знам какъв е сигналът срещу г-н Цветанов, но както абсолютно всички сигнали, така и този сигнал и всякакви други сигнали ще бъдат проверени компетентно, пълно и обективно от прокуратурата.
Антон Славчев, зам.-председател КПКОНПИ: Ще се запознаем с него и каквото е необходимо, съгласно законовите разпоредби, ще бъде изпълнено.
БСП внесе жалба в КС срещу Закона за защита на личните данни

БСП внесе жалба в КС срещу Закона за защита на личните данни

БСП внесе жалба в Конституционния съд заради приетите преди месец промени в Закона за защита на личните данни. Според говорителя на партията Елена Йо...

Цветанов и днес повтори, че няма притеснения.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Двата апартамента, които съм прехвърлил и съм направил замяна с този, който съм купил - те са в същия район. Има замяна, разликата е от около 39 или 40 кв. м., аз съм доплатил 100 000 лева.
Цветанов: Правителството полага максимални усилия за по-достойни пенсии

Цветанов: Правителството полага максимални усилия за по-достойни пенсии

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че правителството полага максимални усилия българските пенсионери да получават п...

Според сигнала двата предишни апартамента на Цветанов са купени от бившия служител в ГЕРБ Симеон Велков в деня, когато сделката е изповядана пред нотариус. Цветанов обясни, че не носи отговорност за действията на други хора. От прокуратурата заявиха, че в подобни случаи проверяват всички факти.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Обичайно се изискват документи, изисква се информация от Агенцията по вписвания, снемат се обяснения от продавачи, от купувачи. Прави се една експертна справка за пазарната стойност на определен имот и се взема решение дали има извършено престъпление.
© БГНЕС

Цветанов припомни, че имотното състояние на семейството му вече е проверявано обстойно през 2013 година.

Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ: Аз съм изряден български гражданин и съм го доказал и никога не съм се крил.

Срокът за приключване на проверката е два месеца.

От гражданското сдружение "Антикорупционен фонд" днес съобщиха, че апартаменти от същата фирма през лятото на 2018 г. са купили още правосъдният министър Цецка Цачева и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Сдружението твърди, че имотите са купени на цени по-ниски от пазарните. Цецка Цачева уточни, че е купила жилището заедно със сестра си на изкоп и по тази причина цената е по-ниска.

В своя позиция Вежди Рашидов също подчертава, че сделката е направена на етап проект и основи и за това цената е малко под 900 евро на квадратен метър. Рашидов припомня, че преди влизането в политиката е декларирал имотите и средствата си и те са публично достъпни. Заявява още, че е платил данъците си и сделката е изрядна.

© БНТ