НОВИНИ

Прокуратурата разследва служители на МВнР заради командировки

Софийската градска прокуратура ще разследва ръководни длъжностни лица от Министерството на външните работи за престъпление по служба и безстопанственост. Според държавното обвинение министерството е платило близо 1 млн. лв. за самолетни билети, ваучери за хотелски настанявания и застраховки без обществена поръчка.

прокуратурата разследва служители мвнр заради командировки
bnt avatar logo
от БНТ
15:18, 20.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

По друго разследване в престъпление по служба ще бъде обвинен заместник-министърът на външните работи Христо Ангеличин. Обвинението срещу него е за купуване без обществена поръчка на компютърни телефонни централи за 12 задгранични представителства на страната ни. Сигналът е подаден от Кристиан Вигенин.

Обвинението към останалите длъжности лица във външното ни ведомство е, че през миналата година министерството не е провело обществена поръчка за осигуряване на въздушен транспорт, хотелски настанявания и медицински застраховки при служебни пътувания за служители. Вместо това са сключени две споразумения с Министерството на земеделието и храните и чрез тях се ползват услугите на търговско дружество, с което няма договор.

За 6 месеца от външното ни ведомство са се задължили да платят 700 хиляди лева за самолетни билети, ваучери за хотелски настанявания и застраховки. Не са ползвани и предоставените отстъпки, чрез което министерството е било ощетено със 148 хил.лева. Предстои до два месеца разследването да приключи и да се установят злоупотребите.

;

На брифинг във Външно министерство в момента Христо Ангеличин коментира обвиненията. Ще видите позицията му в новините в 18 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бареков внесе в прокуратурата сигнал срещу Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев
Бареков внесе в прокуратурата сигнал срещу Росен Плевнелиев и Иво Прокопиев
Свършва горивото за отопление на държавните театри във Варна
Свършва горивото за отопление на държавните театри във Варна