НОВИНИ

Прокуратурата с допълнителни въпроси за смъртта на Тодор от Враца

Прокуратурата възнамерява да възложи отговори на допълнителни въпроси по съдебно-медицинската експертиза на 18 годишния Тодор от Враца, научи "По света и у нас".

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:42, 07.02.2016 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
прокуратурата допълнителни въпроси смъртта тодор враца

Целта е да се изясни дали побоят над момчето може да провокира заболяването му и да стане причина за внезапната сърдечна и дихателна недостатъчност. Дали напрежението при конфликта с двамата братя може да се е отразило на общото състояние на Тодор.

В огласената в петък експертиза съдебните медици отговарят на поставения вече въпрос, че нанесените травми по тялото на момчето не могат да бъдат не са причина за фаталния край. Като причина за смъртта на Тодор беше посочено сърдечно заболяване.

Прокуратурата ще коментира съдебно-медицинската експертиза в понеделник. Очаква се и отговор на въпроса дали ще бъде преформулирано обвинението.

Пред "По света и у нас" юристи коментираха, че е наложително, с оглед на споровете около смъртта на Тодор, в експертизата да се включат и специалисти в съответната област, като кардиолози и сърдечно-съдови специалисти, а не само съдебни медици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече хора купуват хладни оръжия за самозащита
Все повече хора купуват хладни оръжия за самозащита
До 14 февруари е срокът за деклариране на данък уикенд
До 14 февруари е срокът за деклариране на данък "уикенд"