НОВИНИ

Прокуратурата се самосезира за директора на Центъра за градска мобилност в София

НАП ще проверява дали доходите на подалия оставка шеф на Центъра за градска мобилност отговоря на стандарта му на живот. това ще стане по поръчка на Софийската градска прокуратура, която започна проверка за злоупотреби, извършени от Симеон Арнаудов. Дългогодишен служител на Центъра е заявил пред медии, че Арнаудов е извършвал злоупотреби, възползвайки се от служебното си положение и се е облагодетелствал финансово. Столичният кмет поиска Сметната палата да направи проверки на всички обществени поръчки в Центъра за градска мобилност. Фандъкова настоя и да се намали съставът на борда на директорите на Центъра от петима на трима души.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
13:54, 28.04.2016 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

На днешното си заседание Столичният общински съвет реши да обяви конкурс за ново ръководство на Центъра за градска мобилност. Заедно с това кметът Йорданка Фандъкова предложи да се намали числеността на борда и обясни защо.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: "Най-малкото ще икономиса средства, защото не мисля, че борд от пет човека е необходим. така че предлагам на борда на ЦГМ с провеждането на новия конкурс".
;

Според Фандъкова, обаче, по-важно е новото ръководство да си вземе поука от това, което се случи в Центъра. Процедурата за избор на ново ръководство по регламент ще трае 2 месеца и ще бъде напълно прозрачна, увери зам. председателят на СОС Николай Стойнев.

Николай Стойнев, зам. председател на СОС: "Първо, въведохме конкурси за шефовете на търговски дружества, въведохме с наредбата регламент при определяне на заплата, в зависимост от резултатите на дружествата. Смятам, че с ръководство от трима човека дружеството ще може да се управлява по-ефективно и да има по-ясна отговорност".

Юристите на областната управа вече разглеждат внесеното от общинските съветници от БСП искане за преразглеждане на приетата от СОС цена на единичния билет от 1,60 лв., обяви Калоян Паргов. Ако искането бъде одобрено, следва ново обсъждане на цената в комисиите. Ще бъдат разгледани и предложения на граждани, протестиращи срещу цената на билета, коментира и председателят на СОС Елен Герджиков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неправомерно паркиране
Неправомерно паркиране
Петима задържани в Грузия при опит да продадат уран за 3 милиона долара
Петима задържани в Грузия при опит да продадат уран за 3 милиона долара