НОВИНИ

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за петима "ало измамници"

Специализираната прокуратура ще внесе искане за задържане под стража на петима от участниците в организираната престъпна група за телефонни измами (задържани в Горна Оряховица и в София) на 21 април 2019 г., съобщиха от спецпрокуратурата. На другите шестима от групата, задържани в Румъния с Европейска заповед за арест, мерки за неотклонение ще се гледат след връщането им в България.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:20, 21.04.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
прокуратурата поиска постоянен арест петима ало измамници

Разбитата престъпна група от "ало измамници" е действала на територията на България и Румъния от началото на 2017 г до разбиването й при операцията в Горна Оряховица преди дни. Тя е действала и провеждала обажданията от Румъния.

В схемата са участвали 25 души, 9 от тях са криминално проявени и осъждани. На част от тях има издадени европейски заповеди за арест. Голяма част от "ало измамниците" са били в роднинска връзка, включително и "мулетата", които са пренасяли парите от жертвите до групата.

На територията на Румъния групата е настанявана в хотели, къщи за гости, откъдето са правени стотици хиляди обаждания на територията на България.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че след разбиването на операцията не имало нито едно обаждане на "ало измамници" от Румъния за България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Няма данни за пострадали българи при терористичните атаки в Шри Ланка
МВнР: Няма данни за пострадали българи при терористичните атаки в Шри Ланка
Разузнаването е предупредило за очаквани атаки в Шри Ланка още преди 10 дни
Разузнаването е предупредило за очаквани атаки в Шри Ланка още преди 10 дни