Специализираната прокуратура ще внесе искане за задържане под стража на петима от участниците в организираната престъпна група за телефонни измами (задържани в Горна Оряховица и в София) на 21 април 2019 г., съобщиха от спецпрокуратурата. На другите шестима от групата, задържани в Румъния с Европейска заповед за арест, мерки за неотклонение ще се гледат след връщането им в България.

Разбитата престъпна група от "ало измамници" е действала на територията на България и Румъния от началото на 2017 г до разбиването й при операцията в Горна Оряховица преди дни. Тя е действала и провеждала обажданията от Румъния.

В схемата са участвали 25 души, 9 от тях са криминално проявени и осъждани. На част от тях има издадени европейски заповеди за арест. Голяма част от "ало измамниците" са били в роднинска връзка, включително и "мулетата", които са пренасяли парите от жертвите до групата.

На територията на Румъния групата е настанявана в хотели, къщи за гости, откъдето са правени стотици хиляди обаждания на територията на България.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви, че след разбиването на операцията не имало нито едно обаждане на "ало измамници" от Румъния за България.

МВР се отчете за акцията срещу телефонните измамници

МВР се отчете за акцията срещу телефонните измамници

Мащабната акция срещу телефонните измамници, спря атаките срещу български жертви от Румъния - вече 24 часа няма регистриран такъв случай. И още от ра...