Прокуратурата възнамерява да разпита всички министри от кабинета в оставка във връзка с бартера на ваксини, който преди година направи здравният министър със съседна Турция. Държавното обвинение мотивира това с факта, че решението за размяната, взето от Министерския съвет, е прието неприсъствено, с подпис.

Разпитите са предвидени в рамките на днешния ден. Вчера прокуратурата повдигна три обвинения на здравния министър в оставка Петър Москов - две длъжностни престъпления и едно престъпление за безстопанственост.

Две обвинения получи и неговия заместник Адам Персенски за това, че е улеснил министъра. И двамата са с мярка за неотклонение "подписка". Прокурорската проверка започна преди една година след разследване на предаването "Открито" с Валя Ахчиева за вноса на турската ваксина Пентаксим и износа на българската БЦЖ за Турция.

Петър Москов с 3 обвинения заради казуса с ваксините

Петър Москов с 3 обвинения заради казуса с ваксините

Прокуратурата повдигна три обвинения на здравния министър в оставка Петър Москов. Прокурорската проверка започна преди една година след разследване на...

ВАС: Пръстовите отпечатъци в болниците са невалидни

ВАС: Пръстовите отпечатъци в болниците са невалидни

Върховният административен съд обяви пръстовите отпечатъци в болниците за невалидни. Решението на тричленен състав на ВАС е от днес и се очаква оконча...