Районна прокуратура – Ихтиман е започнала досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК – палеж. Около 03:20 ч. бил получен сигнал за възникнал пожар върху покривна конструкция на недвижим имот – частна къща на адвокат Ирен Савова на ул. „Станоя Балабанов“ в града.

Екипи на пожарната служба и полицейското управление в града са пристигнали незабавно на място и огънят бил потушен. Пострадали лица няма.

Ирен Савова - адвокат: Това, което е притеснителното, е, че горе на покрива имаше туба със запалително вещество, която вече е иззета. Така, че ще се установи какво е веществото.

В момента се извършват неотложни следствени действия в присъствието на районния прокурор на РП – Ихтиман. Установено е, че имотът не се обитава постоянно. По първоначални данни е изгоряла част от покрива.

Продължава разследването за изясняване на причините за възникване на пожара.

Горя къщата на адвокат в Ихтиман

Горя къщата на адвокат в Ихтиман

Къщата на адвокат Ирен Савова горя тази нощ. Сигналът за инцидента е подаден в 3:18 часа тази нощ. Не се изключва версията и за умишлен палеж.

Името на Ирена Савова е известно с някои знакови дела като това за имотите на Симеон Сакскобургготски, когато тя защитаваше интересите на държавата.

През 2018 г. тя поема защитата на зам.-кмета на "Младост" - Биляна Петрова, която беше отстранена от длъжност заради корупция заедно с кмета Десислава Иванчева.