НОВИНИ

Прокуратурата започва разследване на катастрофата край Пазарджик

Окръжната прокуратура в Пазарджик пое разследването на тежката верижна катастрофа, при която вчера загинаха петима души на неопесъчен участък. Проверява се работата на фирмата, ангажирана с поддръжката на пътя - пазарджишкото дружество "Еко Хидро". Най-вероятно фирмата ще бъде санкционирана, съобщиха от Областното пътно управление.

bnt avatar logo
от Ангел Узунов
20:06, 23.12.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Днес, както надлезът, така и целият път до Велинград са обилно опесъчени. През днешния ден обаче няма мъгла, както и заледявания поради значително по-високите температури.

Разследващите екипи са установили как точно е станала катастрофата край пазарджишкото село Звъничево, при която загинаха три жени и двама мъже, съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Става дума за няколко последвали един след друг инцидента, причините за които ще бъдат изяснени окончателно, след като станат ясни резултатите от назначените експертизи и се анализират показанията на свидетели.

Местните хора предупреждават за друг проблем на надлеза - от 8 години след авария на електропровод не светят никакви лампи, което прави пътя опасен, когато се стъмни.

След острата критика към стопанина на пътя, проверка на място направиха и от Института за пътна безопасност. Според експертите в неправителствената организация в пътния участък има множество нарушения

Руслан Баждеков - експерт по пътна безопасност: Виждате знакът за забранено изпреварване къде е, а трябва да е с поне 50 м по-напред. Виждате, че там пешеходната пътека не се вижда от едно дърво, знакът за пешеходна пътека. Знакът за спирка не се вижда от един дирек.

Според закона движението в населено място е с максимална скорост от 50 км, но от Института по пътна безопасност твърдят, че на надлеза ограничението трябва да бъде от 30 км в мъгла. Заради проблемите с този път те искат оставки в АПИ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Декларираме доходите за 2018 г. след 10 януари
Декларираме доходите за 2018 г. след 10 януари
Цунами отне живота на над 220 души в Индонезия
Цунами отне живота на над 220 души в Индонезия