Прокурист пое болницата в Пазарджик. Тази сутрин никой в болницата не знаеше кой ще ръководи лечебното заведение до избора на нов директор.

Пазарджик

Кой в момента е директор на болницата?

- Ох, не знам, не мога да ви кажа.

По-късно стана ясно, че това е д-р Темнилов. А иначе от рано тази сутрин пред ТЕЛК-комисиите се извиха опашки. А двамата председатели на експертните комисии, уличени, че са с пожизнени ТЕЛК-решения, издадени от собствените им комисии, заявиха, че в това няма нищо нередно.

Д-р Ангел Генов: "Тя е минала при мене на ТЕЛК, аз съм минал при нея, няма къде на друго место, ние сме като другите хора, боледуваме, съвсем нормално е. Но след нашата комисия има решаваща комисия, където си има председатели, където си има лекари в НОИ и те проверяват много щателно нашите неща. Особено, когато се касае за лекари".
Д-р Снежана Кабаджова: "Аз не получавам пенсия по болест, аз получавам пенсия за изслужено време и старост.

- А пожизнено ТЕЛК решение имате ли?

Д-р Снежана Кабаджова: "Да, полага ми се пожизнено, защото аз имам навършени години, имам и необходимия трудов стаж, от това решение аз нищо не ползвам, не получавам пенсия по болест".

И двамата лекари не се притесняват от проверките в болницата и заявиха, че ще търсят правата си в съда. Междувременно част от колегите им в болницата се заканиха, че ще подадат оставки заради уволнението на директора д-р Вълчев.

„Медицински надзор" започна проверка на болницата в Пазарджик

„Медицински надзор" започна проверка на болницата в Пазарджик

Пълна проверка на болницата в Пазарджик започва "Медицински надзор" по разпореждане на здравния министър. Премиерът Бойко Борисов нареди директорът на...

Уволниха директора на болницата в Пазарджик

Уволниха директора на болницата в Пазарджик

Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Пазарджик д-р Васил Вълчев е освободен по разпореждане на министър-председателя Бойко Б...