НОВИНИ

Започна пролетното почистване на София

Започна пролетното почистване на София. Тази година то се организира на три етапа и ще продължи до края на месеца. От Столичния инспекторат заявиха, че са осигурени достатъчно материали за всички, които доброволно биха искали допринесат за по-чиста градска среда.

bnt avatar logo
от Тереза Ставрева
08:46, 04.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Чисти паркове, по-приветливи квартални градинки и повече зелени пространства за отдих. Така се надяват организаторите от Инспекторат да изглежда София след края на пролетното почистване.

Инж. Веска Георгиева: Надяваме се, че тази година доброволците и гражданите, организирани от своите домоуправители ще надхвърлят бройката от 12 000 души, каквато беше през миналата година."

Група ученици от 133-то училище избра да прекара първия ден от пролетната ваканция в парка "Врана" и да посади дръвчета.

Моника: "Аз лично смятам, че по всяко време когато имаме време и сме свободни да правим нещо подобно, за да може все пак да нарпавим околната ни среда нещо по-хубаво и приятно."

Специално внимание и тази година ще се обърне на възстановяването на инфраструктурата в софийските паркове и градини. Почистването ще обхване и крайградските райони около манастири и зони за отдих.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бивш ученик дари на училището си обновена класна стая
Бивш ученик дари на училището си обновена класна стая
Раздадоха наградите Лорънс Оливие
Раздадоха наградите "Лорънс Оливие"