НОВИНИ

​Проливни дъждове блокираха Абу Даби и Дубай​

Невиждан потоп удари Дубай и Абу Даби, причини сериозни проблеми. Прекъснати са полети, трафикът е почти парализиран, затворени са училища, бяха замразени котировките на борсите.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
20:28, 09.03.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света

Наша зрителка Любомира Димитрова, която живее в Абу Даби, ни изпрати кадри на mynews@bnt.bg, които е заснела докато се опитвала да стигне до работното си място. Разказва, че подобен порой е голяма рядкост за тази част на света,а хората са се придвижвали изключително трудно - улиците за кратко време се превърнали в реки.

Проливен дъжд затвори за известно време международното летище в Абу Даби, столицата на обединените арабски емирства. Подобни метеорологични условия са нещо необичайно за пустинната държава. Заради бурята властите в Абу Даби прекратиха и учебните занятия.


;

В Дубай училищата затвориха по-рано.

Джош Търъл, жител на Дубай: "За две години виждам такова нещо за втори път, но сега е по-лошо. Сутринта имаше много силна мълния".

Дженсън Шерия, жител на Дубай: "Това лудо време е изумително, но не можеш да излезеш никъде. Дори не можеш да отидеш навън на обяд. Трябва да си стоиш в сградата, особено ако колата ти е паркирана далече. Чакаме за таксита, но не виждаме никакви. Такова време се случва един път в годината".

Промяната във времето не беше изненада за местните жители - националният център по метеорология и сеизмология на Обединените арабски емирства беше предупредил за възможни силни валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит получи награда в Москва
Патриарх Неофит получи награда в Москва
По-малко туристи в Банско от началото на годината
По-малко туристи в Банско от началото на годината