НОВИНИ

Промени в движението заради бутането на полуразрушен тютюнев склад в Пловдив

Тютюнев склад на булевард „Христо Ботев" в Пловдив ще бъде съборен, а движението днес и утре ще бъде спряно в едната посока. Сградата е опасна и има заповед за премахването, но процедурата беше спряна за 4 години заради обжалване.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
08:29, 27.07.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Премахването на опасната сграда се забави с години заради делата в Административния съд, които собствениците заведоха. В сградата вече не живеят и клошари, които преди време бяха тук, тъй като тя е опасна за обитаване.

Складът няма статут на паметник на културата, но е част от исторически ансамбъл - съобщиха от районната администрация. Това е потвърдено от института за недвижимо наследство към Министерството на културата. Преди пет години кметът на район „Централен" издал заповед за събаряне, но процедурите спрели реалните действия.

Георги Титюков - заместник-кмет на Пловдив: Аз се радвам, че макар и късно, наистина ще бъде обезопасена там територията около него и че тази заповед може би е изиграла ролята на катализатор на ускорител на процесите между съсобствениците да се разберат.

Хората от квартала имат различни мнения за съдбата на сградата.

Собствениците на сградата съобщиха, че ще финансират събарянето, както и че ще оставят някои от фасадите и трафопост, който захранва с електричество част от квартала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чуждестранни доброволци участват в консервацията на храм в крепостта Палматис
Чуждестранни доброволци участват в консервацията на храм в крепостта Палматис
Двама души загинаха след срутване на част от нощен клуб в Южна Корея
Двама души загинаха след срутване на част от нощен клуб в Южна Корея