НОВИНИ

Организират движението по "Струма" заради трафика в почивните дни

Интензивен трафик и засилени проверки по пътищата от днес до края на почивните дни. Традиционно най-натоварени ще са магистралите и пътищата към Гърция. От Пътна полиция предупреждават, че ще следят за превишена скорост, алкохол, наркотици и неправоспособни водачи. Още за организацията на движението и предприетите мерки от страна на Пътна полиция - вижте от Антония Сукалинска.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
13:01, 20.09.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От 16.00 до 20.00 часа днес влиза в сила забрана за движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Те няма да могат да се движат по автомагистралите и основните пътища в страната.

Заради пожара на АМ "Струма" край Дупница едното платно остава затворено, а в другото са организирани три ленти за движение. От 14.00 часа днес те ще са две в посока Кулата и една - в посока София.

От полицията казаха, че са взели всички мерки, за да обезпечат движението в цялата страна.

Гл. инспектор Тодор Соколов: В готовност сме и сме създали необходимата организация за поетапно насищане на републиканската пътна мрежа с автопатрули и технически средства още днес в ранните следобедни часове, когато интензивността на движението се увеличи. Местата по основните пътища, където в момента продължават да се извършват строително-ремонтни дейности, ще бъдат обезпечени с наше полицейско присъствие. На тези участъци от републиканската пътна мрежа да се прояви изключително търпение, да не се създава допълнително напрежение и да се изпълняват указанията, които се подават от нашите контролни органи, които са на място.

На Капитан Андреево и днес колоната от тирове е дълга 15 километра. Основната причина освен интензивният трафик е и ремонт от турска страна, който засяга единствено камионите. Ситуацията не се отразява на движението на леки автомобили и автобуси. През последното денонощие митничарите на Капитан Андреево са обработили 2 100 товарни автомобила в двете посоки.

Вижте повече във видеото


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът на остров Закинтос е изгорил над 700 хектара земя
Пожарът на остров Закинтос е изгорил над 700 хектара земя
Изкуството в 140-годишната история на Дипломатическата служба
Изкуството в 140-годишната история на Дипломатическата служба