НОВИНИ

Промени за Оскарите?

Американската киноакадемия може да промени броя на номинираните за категорията "Най -добър филм". Такова предложение е било обсъждано на среща на съвета на ръководителите на академията, съобщава вестник Лос Анджелис Тайм. Възможно е броят на претендентите в таза ключова категория да бъде увеличен от осем на десет.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
12:44, 22.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още
промени оскарите

Смята се , че така процесът на на подбор на за Оскарите ще бъде по - обективен . Публикацията е на фона на разгорелия се спор около тазгодишните номинации за престижната статуетка и бойкота на някои актьори заради актьори заради липсата на чернокожи номинирани. Втора поред година кандидатите са бели.Академията обеща реформи. Възможно е те да продължат пет години. Възможно е да се променят и правилата за избор на членове на американската институция. Сега управляващият съвет изпраща покани на известни актьори и кинематографисти да участват в академията. От 6 261 членове с право на глас, едва 6 процента са цветнокожи.

Възможно е в бъдеще, творците сами да се предлагат, без да чакат покана.

Средната възраст на "академиците " е 62 години. 86 процента от тях са над 50 годишни. Възможно е да се отнемат гласовете на тези, които в последните години не работят в киноиндустрията.

В понеделник, президентът на киноакадемията Бун Айзъкс обеща сериозни реформи за правилата на работа. Проектът се нарича А 2020.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристин Лагард ще са кандидатира за втори мандат начело на МВФ
Кристин Лагард ще са кандидатира за втори мандат начело на МВФ
Отпуските остават 20 дни
Отпуските остават 20 дни