НОВИНИ

Промениха процедурата за купуване на двигателите за МиГ-29

България променя по спешност процедурата за купуване на 10 двигателя за самолети МиГ-29. Военният министър Николай Ненчев заяви, че Министерството на отбраната преминава към пряко договаряне с участниците в процедурата за доставяне на двигателите.

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 05.10.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

По думите му прякото договаряне се налага поради заявените намерения от страна на Военновъздушните сили за постигане на по-добри условия, свързани със сроковете за доставка. Поръчката беше обявена в средата на април. Министър Ненчев разясни, че са се явили 3 фирми, но само една от тях е била допусната до съответната процедура.

Николай Ненчев, министър на отбраната
,,Това означава, че ще преминем към договаряне с участника, който до този момент отговаря на изискванията на възложителя. Преминаваме към пряко договаряне, за да постигнем по-добри условия както по отношение на цената, така и по отношение на сроковете. Нямаме безпокойство относно това дали бихме могли сами да продължим да изпълняваме мисията по охрана на въздушното ни пространство. Това бихме могли да го правим успешно в рамките на следващите няколко месеца."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на фермерските пазари
Фестивал на фермерските пазари
Отбелязваме Международния ден на учителя
Отбелязваме Международния ден на учителя