Фейсбук обяви, че промяна на сървърната конфигурация е станала причина за вчерашния срив на социалната мрежа. Той продължи около 12 часа и засегна голяма част от света, особено потребителите в Северна Америка и Европа (Великобритания, Франция, Италия, Испания, Гърция и др.)

След като потвърдиха за проблема, от Фейсбук не дадоха повече информация близо 24 часа, преди да пуснат обяснение и извинение.

"Вчера в резултат на промяна на сървърната конфигурация много хора не можеха да използват приложението и услугите ни", написаха от Фейсбук в Туитър. "В момента решаваме проблема и нашите системи се възстановят. Много съжаляваме за неудобството и оценяваме търпението на всички", пишат още от компанията.

Този срив се смята за най-големия в историята на интернет гиганта. Той е засегнал около 2.7 милиарда потребители.

От компанията съобщиха още, че не става въпрос за външна атака. Междувременно в Туитър хаштаговете "Фейсбук падна" (#FacebookDown) започнаха да набират все повече популярност.

Най-големият срив в историята на „Фейсбук“: Отричат слуховете за хакерска атака

Най-големият срив в историята на „Фейсбук“: Отричат слуховете за хакерска атака

14 часа продължи кризата на социалните мрежи - фейсбук, инстаграм и WhatsApp. Платформите се сринаха, обменът на данни прекъсна, но сега от компанията...